Nevítaný host - Shari Lapena

Shari Lapena zde rozhodně není žádným nováčkem pod jejích dvou knihách Někdo cizí v domě a Manželé od vedle, kterým jsem vyčítala že jsou plytké a plné až moc divných a dramatický zvratů. Navíc mi u obou knih taky vadilo jak jsou příšerně překombinované.

Nevítaný host směle pokračuje v téhle tradici, navíc je těžce našroubovaný na Deset malých černoušků od Agathy Christie. Jak již tušíte děj je o skupině uplných cizinců, co tady lehké osvěžené oproti klasice jedou na víkend a uvíznou v hotelu doříznutí do světa. Protože staré dobré jednavacáté století, všchni víme, že právník možná zabil svou ženy možná taky ne, byl očiště a poté povláčen bulvárním blátem, jedna je válečná novinářka, druhá spisovatelka, bohatí snoubenci, znudění manželé, dvojice kamarádek, majitel a jeho syn. Tahle skupinka je spolu protože sněhová bouře a plytký děj. No a pak se konečně na scéně zjevuje mrtvola a to snoubenky bohatého mladíka. Kdo by ji však chtěl zabít? Jak to tak bývá mrtvých se tam za chvílí válí víc.
Kniha má všechny negativa těch předchozích. Navíc tím že je tady opravdu hodně postav, tak jsou všichni jenom trochu načrtlí nebo ještě lépe zoufale ploší.
Co je na téhle knížce ovšem velké plus díky kterému ji nezatracuji, je že ji přečte fakt rychle, špatně se odkládá a všechno do sebe na konci jakš takš zapadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat