Red Sparrow - Jason Matthews

Tuhle knížku mi v jarním semestru doporučila spolužačka, protože špioni, film s Jenn Lawrence a balet. Balet jediná věc kvůli které jsem po knížce sáhla, knížku  jsem četla v angličtině tak uplně nevím jak si tam pohrál český překlad..
Dominika Jegorovová byla primabalerína, která se bohužel zranila a tím přišla o kariéru. Jenomže jak už to tak bývá tak za tím stála závist kolegů, Dominka se jim pomstí, jenomže to že je bez budoucnosti pro ni a ijejí matku dost špatnou situaci. To je chvíle kdy se na scéně obejvuje dávný strýc a Dominika se dostává do progamu volavek, ty se učí používá svůj šarm a těla a stanou se smrtící zbraní. Vše se zkomplikuje misí v Budapešti, kde má najít agenta CIA a zjistit kdo mu předává informace z ruské strany. Tak a jestli vám to do teď neznělo jako levná verze Black widow tak teď už se do toho propadlo. Protože je jasné že to dá dvojice dohromady. Ono je ještě vtipnější že na konci každé kapitoly je recept na jídlo co tam vařilo, jo fakt něco takovýho se fakt ale fakt do špionážní knihy nehodí, teda pokud tím nechcete čtenáře pobavit, nebo fakt nevím. Dominka je tady jak superhrdinak s tím vším co umí, uplně čekáte že odhalí že má nějakou superschopnost, teda jako ona je talent na jazyky, vidí barvy, hrozně rychle se učí atd, ale není to málo Antone Pavloviči.


Film moc nefunguje. Ustřední dvojice mezi sebou katastrofálně nefunguje. Jenifer to sice hrozně sluší, ale má pořád skoro ten stejný výraz, což není uplně to pravé ořechové.

Žádné komentáře:

Okomentovat