Philip Glass

Jeden z nejlepších autorů minimalistické hudby a ačkoliv je jeho hudba relativně náročná tak je mnohem stravitelnější než třeba John Cage, když je beru  do jednoho pytle jako moderní autory hudby. Pokud neznáte tak doporučuji jeho "filmovou" trilogii  Koyaanisqatsi první díl je klasika, hodně záběrů si vypujčí i jiní autoři a je to solidní depka, další díl Powaqqatsi a závěrečný Naqoyqatsi. Hudbu dělal i k několika filmům nejznámější jsou Hodiny. Je uatorem i oper z nich Einstain on the beach byl uváděný i v Brně, na výstavišti a i s šílenou délkou čtyř hodina, ale zase celou dobu byly otevřené dveře aby divák mohl odejít.
Asi nejznámější skladba a to i díky filmu Watchmen ( doporučiji i komixovou předlohu pořád srdcovky), ačkoliv jako první zaznělav Koyaanisqatsi tak přeci oni ji z propagovali víc skladba ovšem zazněla i jidne myslím že i v poslední serii Mr. Robota.

. Živý orchestr a promítání Draculy s Belou Lugosim.

2 komentáře:

  1. A pak ještě ta šíleně epická árie, co se objevila ve třetí řadě Stranger Things!
    Na jednu stranu je to hrozně zvláštní hudba, ale na druhou je zvláštně fascinující.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sem hlava dřevěná, že na tu jsem zapoměla. Myslím že Satyagraha, která je opera bych asi uplně ani jako poučení divák nezvládla.

      Vymazat