Brněnské výlety: vánoční edice

Díl druhý kulturní


Miluju Vánoce a předvánoční dobu, jenomže vidět po sto padesáté vánoční trhy je už trochu nůďo a do nákupáku by ste mě dostali leda heverem (nákupák je z nějakého důvodu pro stoustu lidí synonyme vánoční nálady). Mikrodobrodružství volá. Takže letos tu bude menší seriál výletů s jedním až čtyřmi tipy co se dají zvládnout i po zkoušce, o víkendu, nebo hop šup a byli testovány na několika lidech z nichž několik nemělo rádo Vánoce. Po prvním díle věnovaném betlémům je tu díl druhý, který patří třem kulturním tipům.
První dva jsou výstavy, jako bylo mi jasné že vy moji milovaní čtenáří asi neoceníte nějakou šílenou věc v bývalé mrazírně takže jsme vybrala dvě které jsou takové víc přístupné, nemusíte si dloize študovat co tím chtel kdo říct a jsou velmi pohodové na projití. Nicméně pokud vaše srdce touží po něčem jiné tak se nebojte mi napsat a celý jeden článek bych tomu věnovala.

Ondřej Sekora - Mravenčí  jiné práce odkaz na výstavu sice možná trochu pro menší nicméně,
mzm poslední dobou dost vstává z mrtvých a výstava vypadá opravdu dobře, navíc z ní bude vycházet monografii, takže to nemůže být  špatné. Navíc Dietrechsteinský palác je na Zelňáků taže odskok z trhů.




Brno předměstí Vídně
 Jedna z nejhezčích výstav a to neříkám jenom prot že je o devatenáctém století. Zjistíte jak bylo Brno propojené s Vídní a že tohle fakt není nadávka. Kromě výtvarného umění jsou zde i předměty tehdejš denní potřeby jako keramika a šaty.






 Divadlo - Louskáček
Kdy jindy jít na něj než o vánocích, navíc je to jediná příležitost kdy jej vidět. takže šup do Janáčkova divadla, které je teď i nově zrekonstruované.

Žádné komentáře:

Okomentovat