Tak už konečně

Tak Leo má Oskara. Jupíí já mu to letos fakt přála, aby už mu to vyšlo.

  Vlastně dnešek je samá haluz. Profesorka razignovala a skupinová práce nebude jenom esej. Jupííí po druhé. Taky jsem našla všechyn knížky a vlastně e to všechno hrozně skvělý.
Epický čtivo

Post apo party



Tak jsem včera s Pekelným zplozencem a jedním jeho kámošem vyrazila post apo partoškovat do epického klub.
Roztrhala jsem si na to oblečení. Jaká radost žé moje jediné černé džíny vyhrabané z dávných věku ve velikosti S jsou mi pohodlně volné. Takže peří do vlasů několi vkusných doplňků a zse jsem si mohla rozpatlat kukadla.
Jinak party, supr. Nasmála jsem jako blázen. Potkala jsem jeden ze svých omylů minulosti. Tak proč ne žejo. Fotky dám do dalšího článku.


- v noci jsem na nádru vykřikovala What a lovely day
- ochlasto šalina, než jsem tam vůbec dojela tak v šalině už byly všichni cestující buď už opilý, nebo tam dokonce kolovala flaška
- čučení na prvního Maxe
- Djing o svíčky, aneb co dělat když se nudít a pivo nikde
- Už mě zval i na Junktown, jako mít peníze noproblem

Černá křídla Cthulhu 2 - S. T. Joshi

Tématické povídky na témata autora, které velice miluji Lovecrafta. Takže znáteto bezmezná
hrůzna, dávni a jiný veselosti.
Když se smrtí probudím / John Shirley
-- Výhled / Tom Fletcher
-- Psova vyvolená / Caitlín R. Kiernanová -- Pro mě rozhodně nejlepší povídka
Král Kočičího močálu / Jonathan Thomas
 Mrtvá média / Nick Mamatas
 Odvrženec / Richard Gavin
 Jiřiny / Melanie Temová
Rozkvět / John Langan
A moře vydalo své mrtvé / Jason C. Eckhardt
Konkurz / Don Webb
Král na klíček, Skleněná královna a Muž se stovkou nožů / Darrell Schweitzer
Ten druhý / Nicholas Royle
Čekání v motelu Na křižovatce / Steve Rasnic Tem
 Wilcoxův odkaz / Brian Evenson
Usouvztažněná bezobsažnost / Rick Dakan
 Prázdná tvář / Donald Tyson
Historie jednoho dopisu / Jason V Brock
Vyvolený / Chet Williamson

- Povídkové knihy mají problém, že na jednu dobrou povídku jsou tři nic moc.

REVENANT Zmrtvýchvstání

Lákadla filmu Tom Hardy, nádherná příroda, Leo chce oskara DiCaprio.


Děj je o lovci kožešin Hughu Glassovi (Dicaprio), který se se svým synem učastní lovecké výpravy. Musí čelit zimě, útokům indiánů a nezmapovanému prostředí. Osudným se mu stane napadení medvědem. V divočině se o něj starají dva lovci Fitzerald ( Hardy), se ho rozhodne zabít protože je brzdí. Glasův syn se mu v tom pokusí zabránit a Fitzerrald ho zabije. Glass vše přežívá a vydává se na nejstarší motiv cesty - pomstu.



- Tak ono občas jsem nevěřila, že tohle všechno se dá přežít. Scéna s medvědem je epická kurva moc.
Leo má hrozně sveřepý výraz jako oskar. Hardy no ten má tak šíleně psychotckej výraz , že bych mu hodial kabelku a utekla na druhou stranu lesa. Zase je dobře že postavy neměly vyloženě černobílý. Herecky mě taky Hardy asi bavil víc, ale zas jeho role byla taková líp napsaná komplexnější. Zase DiCaprio, hodně hrál očima tak to zas taky oceňuju.
-Nádherná příroda, spoejní s skoro s žádnou hudbou funguje.
- Konečný souboj byl tak šupa.


Jak jel Max na námluvy přes dvě města

Tenhle týden je plný dramatických novinek. Třeba Max ( ten hafík co sem ho s Rodičem hlídala) jede za nevěstou, až tak daleko. Hustý žejo. příšerní příbuzní nám to volali. Prostě když mě to přišlo hrozně vtipný.

Jinak je to vlastně takle. Rodič pořád kašle hůř jak viktoriánksej sirotek. Já mám depresy z rozvrhu, páč jsem vyhodila dva super C předměty. Zítra mi začíná škola.Nevím nevím, těčím se ale i tak.
Dneska taky přijde na návštěvu Vy-víte-kdo, taky bude party hard. Jo a v sobut jdu na Mad Maxovskou party. Já se tak hrozně těším. Už jsem zvědá co s Pekelným zplozencem vymyslíme a co si oblíknem.
 Jo a taky nevídm to hrozné oteplení co slibovali v telině. Páč já jsem svoje teplou bundu pořád nemmohla odhodit a začít se slunit na zahradě.

Lucifer: Domy ticha - Mike Carey

Když si něco usmyslí Lucifer je lepší mu jít z cesty. Tentokár jede do podivného mezisvěta Domů
ticha, kde jsou trýzněy duše dvou postav, ke kterým snad pocitťuje  sympatie. Takže posbírá velkou lepu posádku do lodi s nehtů hrdinů a vyrážejí do psychedelického světa.

- No ono je to bůhví kolikátý díl, ale co. Pecka, Lucifer je pro mě velkým překvapením, protože je tu všechno co mám ráda. Hlavně mě baví ta šílená psychedeličnost a to že všechny propojené mytologie spolu hrozně fungují.

Syn klanu M - David Hine, Roy Allan Martnez

Znáte pořekadlo cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Pietro Maximoff, vlastě jenom chtěl
aby se mutanti měli líp a svět k nim byl přátelštější.  Pak ovšem Pietro zrácí vše. A to je teprve začátek.

- dobrý kresba, děj mi někdy přišel že trochu kulhá
- jo a nemřu si pomoct, ale obleček Pietra na obálce je prčovní

75% čokolády

Tak letos byl valentýn děsná epičnost. Vlastně celý před valentýnský týden měli všechny moje oblíbené divnoobchody samé slevy a akce. Ono zadarmo dost marcipánové srdíčko tak není zlý. Já nechápu jak můžu mít někdo z takého blbosti depky. Já měli čokošku co normálně stojí pade za patnáct kaček, jako dobrý ne.
Stejně nejlepší úlovky. Chudák Max měl velkou konkurenci v Mumínkovi. Tomu zlomil vaz to, že neměl dobrý barvy. Prostě moc vyblitý. Z náramku mám taky velkou radost.
Hodně přemýšlím, že bych vytáhla Vy-víte-koho na Deadpoola. Zas n a druhou stranu už sme se tak dlouho neviděli, že mám strach že bych z kina mohla odejít spíš s tím mrtvým bazeném.

Tématický pití, žádná retuš. Tohle je řepa s jablkem. Rodič je nemocný tak mi tady chudák chrchle tak do něj liju samý zdravý věci. Taky sme neděli strávily koukáním na Road warriora. Prostě druhý díl starýho Maxe. Já tenhle díl žeru.Paradoxně jsem ho viděla jenom vždycky v létě.
No a dneska měla moje milovná knihovna 95 let, takže automat na knížky a bambilion novinek. Já mám tyhle dvě, spokojenost nějvětší.

Tak doufám, že se máte všichni dobře a neděláte si vrásky z blbostí.


Vězněná - Pavel Renčín

Renčín mě nadchnul svojí povídkovou knihou Beton, kosti a sny.

Hlavní hrdina je obyčejný učitel co má noční můry, výpadky paměti a nějak tuší, že je s ním něco v nepořádku.
Mája, malá holka jejiž rodiče chtěli emigrovat a doufaly že jim pomůže člověk jménem Šváp pomůže. Provede je labiryntem Šumavy a oni se dostanou do Německa. To se ovšem krutě přepočítaly. Martin musí zjistit jak tahle dávno zapomenutá dívak s ním souvisý.

- Kam se na Renčína hrabou rádoby bubácké knihy, tohle bylo něco neskutečného. Spisovatel si umí pohrát s atmosférou i Šumavou a jejími močály.
- Zase třeba pasáže Martina mi někdy přišli, že trochu drhly.
- Korálkový závěs ze zubů si budu jěště dlouho pamatovat.

Pečovatel - Mo Hayder

Mo Hayrder podruhé, předtím jsem tu měli knihu pannenka. Na internetu, její knihy mají nálepku
děsivé, drastické, nechutné a bůhví co jěště. Jenomže ono viděsit člověka nakoukaného horory, co chodí po tmě po domě a jezdí rozjezdy z nádraží je dost těžké.

V relativně pklidné vilové čtvrti dojde k brutální útoku na manželský pár. Nejhorší je že zmizí jejich devitiletý syn. Na místo zločinu je přivolán Jack Caffery, které mu to začne připomínat jeden dost osobní případ. Tím začne rozplétat síť nebezpečných zločinců, kteří jsou noční můrou všech rodičů.

- Já nevím, hlavní hrdina debil, dlouhé vyšetřování, které k ničemu nevedlo. Místy jsem spisovatelce popis akcí nijak nevěřila, prostě občas to bralo trochu brakový podton. Já opravdu nechápu jak může mí tak knížka tak vysoké hodnocení.
- No jsem, zvědává na Ptáčníka.

Za soumraku - Michael Cunningham

S panem Autorem, jsem se již měla to štěstí potkat v knihách Hodiny a Vozorované dny. Tudíž mi
jeho styl vlastně sedí a vím co od něj tak nějak můžu čekat. Tentokrát je to příběh vzplanutí Petera, ten má galerii miluje svoji manželku Rebeku má komplikovaný vztah se svoji dcerou  Beatricí. Takže vpodstatě klasický trochu bohatý pár středního věku s krásným bytem v New Yourku. Jednoho dne k nim příjíždí ná návštěvu Omyl, tedy bratr Rebeky Ethan. Benjamínek rodiny, terého všichni bezvýhrad milují a on tak nějak neví co se sebou. Končí u drog a jezdní po světě za štědré kapesné svých rodičů. Peter má rád umění a jednoho dne vlastně i Ethana tak nějak jinak.

- hrozně dobře a rychle se četla, bavily mě všechny možné odkazy na umění
- jenom bych vyměnila obálku

Jak se květák snažil zabít moje příbuzné

Tak minulý týden, byl vážně divný. Víkend nám zpříjemnila návštěva příbuzných. Takže jejich výsledků testů u doktora, byly taková hrůza, že Rodič nazančoval změnu jídelníčku. Doktor na ně mluvil, smutným hlasem. No a moje příbuzní nám tvrdili, že se je zelenina snaží zabít a stejěn kromě salámů a masa je všechno fuj. No tak jo.
Moje sestřenka ta co tak dbá na to co si myslí místní komunita na to dojela a místní komunita se na ní zvysoka víteco.
Naše sousedy včera chytl amok a na cizí lidi z okna křičeli, aby šli do pr**. Zase to byla velká atrakce a všichni hrozně nenápadně koukaly z oken.
No a já jsem tenhle týden, vlastně měla pohodový.
 Přečetla jsem si pevnost a časák kde má Leo hrozně tragický výraz. Ve svém oblíbeném geekovském doupěti.
 Kde na mě kouká Kylo Ren, no cítím z toho velkou sílu nebo tak něco.
Taky mám nové bačkůrky na doma a jsou epický.

Neil Gaiman - Věční

Po 1604, jsem se v rámci ultimátního komiksového kompletu zase potkala s Neilem. Tentokrát nám
nabízí příběh studneta Marka, který potká nezemské bytosti. Ty žijí věčně a sledují jak svět padá a zase se obnovuje.

- úžasná kresba
- co jsem četla tak si dost lidí stěžovalo na spletitý příběh, no asi tak nepřišlo mi právě když jsi vezmete kolik příběhů má mnohem jednoduší linku

Před otevřením zkontrolujte

Obervaná, juhů už jsem hrozný odrosty. No měla to být víc Weasleovská zrzavá, ale co už.