Zahradníkův podzim

Podzim je ve znamení úklid, přípravy na Haloween a dušičky, bilancování a snění co bych mohla ještě píchnout do zahrady, aby na jaře bylo posvícení. 

 
Literatura popisuje zahradníkův podzim velmi romanticky. Plný mlh a výjevů jako ze starých hororů, smíření s tím že už nebude nic na zahradě a uložíme ji ke spánku, sklízení poslední úrody a rytí. Moderní zahradník nemá na romantiku vůbec čas. Nejen proto že musí stíhat školu, práci, rodinu, společenský život.... Ale taky proto že v mlze blbě vidí, romantika nikde a kdybych na zahradě potkala třeba Michaela Myerse nejspíš mu řeknu čau tady máš kolečka a dojeď na smeťák a koukni kolik místa je v kontejneru. Podzimní klasika všichni na okolí ( tady má zahradu snad každý) jezdí tak s milionem koleček, takže se vám taky může stát že nic nevyhodíte a pojede domů. 

Zjišťujete že Jiřina co měla kvést červěně je růžová. Chryztény co jsem minulý rok tak trochu sousedsky povyměnila mi taky kvetou jinou barvou jako vážně. Pozitivum Rodič je z nich nadšený. Moje druhá starost sice mini ale i tak na hřbitově (když nestíháte jednu máte dvě) zase musím vyrobit dekoraci na dušičky ( každý rok si říkám jenom udělám kytky chryzantény plus mahon, ale pak zase milon inspirací) plevelit, plevelit, plevelit, protože tůje a okolní neudržováné hroby...Jo v literatuře, filmech tv seriálech romatika jako trám v realitě se hodinu pinožíte
 
 Pokud bilancujete tak zjistíte že vždycky byl minulý rok lepší, no možná protože bylo lepší počasí, bylo víc jablek a cukety byly lepší. Děláme to všichni, fakt bez vyjímky a je jedno jestli se bavíte s třicátníkem nebo šedesátníkem.

Když máte venku na letnění pokojovky tak na začátku září sledujete počasí naprosto pečlivě, potom rady na facebooku, protože jako oni zvládli poklidit né jednu ale až dvě palmy. Navíc omrzlá pokojovka rovná se pohroma všech pohrom. Takže když už mi přišlo že by mohla být zima šly všechny kytky dom, protože dřív je dycky lepší než později. Podivný fakt ven se dává lépe než dovnitř. Tak jasne že za léto všichni vyrostli, jasne že mě Kajetán Bob Crowley popíchal jak blázen. Jasne že to teď u nás vypadá jako v velkoprodejně mžourov. Taky mi  Rodič už "zakázal" cokoliv sem tahat, že budu jenom smutná když mi nepřežijí zimu, což je pravda, ale snadněji se to řekne než udělá.


Žádné komentáře:

Okomentovat