The umbrella academy

Komixová předloha je z pera Gerarda Waye a já jí hrozně toužila přečíst ve své emo fázi, jenomže to nikde nebyla. Když letos Netflix
uvedl seriál, tak jsem se původně nechtěla dívat, protože některé věci vás baví když je vám patnáct a když ste starý už nemusí fungovat. Jenomže Robert Sheehan a to že seriál všichni shipovali s Good omens ( což je current obssesion takže tak) z toho udělal nutnost na kterou se musím kouknout, když tak jeden díl a pak se rozhodnout. Jasně že z toho byl maraton. Snažila jsem se zde moc nespilerovat.


Nevysvětlitelně se narodí 43 dětí náhodným ženám, které ani nevykazují známky těhotenství, sedm z nich si adoptuje excentrický miliardář Sir Reginald Hargreeves. Ten je učí ovládat své schopnosti a učini z nich team The Umbrella academy. Jenomže to není tak veselé a oni ač jsou hvězdní a nablýskaní jako Captain America, tak se potýkají s problémy, které eskalují srmtí jednoho z nich, zmizením druhé a neustálým odstrčení posledního člena Vanyi o která nemá žádné schopnosti. Rodina se setkává po mnoha letech na pohřbu svého adoptivného otce. Jo a taky musí zastavit apokalypsu.




+ superhrdinský seriál co se mi šíleně trefil do vkusu
+ komix je v knihovně dokonce oba díly
+ nej postavy Number Five/The boy a Klaus Hargreeves
+ perfektní soudtrack a vizuál
+ občas je to služná divnohaluz
+zajímavý děj a už se těším na další serii
- občas utahaný děj a možná bych uvítala víc o tomhle světě

2 komentáře:

  1. Tak tento seriál na mě vybíhá na Netflixu dost často, no uvidíme, jestli někdy vyzkouším, není to úplně něco, co bych vyhledávala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono tohle není zase ta klasická superhrdinská podíváná a to říkám jako někod na nich fakt hodně ujíždí.

      Vymazat