Jiná Gabriela Koukalová od: Martin Moravec, Gabriela Koukalová

Tahle knížka měla neskutečnou mediální propagaci, od toho jak paní Koukalová končila s kariérou. Tak byla vodou na mlýn pro ty co rádi radí ženám co je pro jejich dobro. Jako že by neměly soutěžit atd.
Vrcholový sport ženy ničí. Koukalová? Jak podle šablony, tvrdí psycholog a podobní zaplavovaly internet. Žádny úspěch děvčata jenom buďte hezké a někde v pozadí vařte čaj.

 Tak jsem si řekla že si knížku pujčím v knihovně ať zjistím co tam vlastně psala.
Kniha samotná ja vlastně zklamání. Začínám se malou Gabrielou, které vlastně sport ani tak ráda nemá, ale rodiče žejo. Její matka je výtězka placky z běžek. Ta sledujeme jejich příšernou výchovu. Pak máme Gábinu rebela. Následuje proměna zase v vzornou sportovkyni, která právě spíš než na problém žen sportovkyň poukazuje na problém trenérů v dorostencích a toho jak funguje sportovní bussines.
Celkově je Koukala hrozně nevyrovnaná je něco mezi rebelem a chci se všem zavděčit, což je prostě důsledek výchovy kdy tu máme vlastně nedospělého a velmi rozkolísaného člověk. To že si to moc všechno brala k sobě jí taky moc nepomáhalo. Příhoda se spolklou lžící působí vymyšleně. Ale tady bych řekla že je hrozně smutné že ji vlastně i probémům z příjmem potravy dohnal trenér.
Další kapitola je její šílená lovestory s manželem, u kterého si vlastně nebyla nečím jistá, jako jestli si ho vzít, všichni ji od něj zrazovali. Ale abych nebyla jenom u hlavní hrdinky, ale taky mi vadil přístup fanoušků jako když hezky jezdila a vozila medaile tak fajn, ale jak se jí začlo nedařit tak se do ní jenom pouštěli.

Žádné komentáře:

Okomentovat