Hledám rostlinu značka nezničitelná

V tomhle článku mrkenem na rostlinky, které můžete mt doma a navíc jsou taký Chuck Noris nebo Arnie, přežijí kdeco.
Každý nemáme zprostor či chuť se pouštět do náročných rostlin co potřebují destilovanou vodu, nebo rosit (mám taky a te´d v zimě je to něco). Mít doma něco zeleného je úžasný tak proč nezačít něčím jednoduchým.
Čím začít
Výběr rostli přizpůsobujeme domácím podmínkám. Světlo žijete v temné hrobce ( Tam žiju já potvrzuje deset z devíti uppírů a vy-víte-kdo toho tímto zdravím.), nebo máte dost světla. Teplo studený odchov, nebo teplý suchý vzduch paneláku. Nad tímhle se musíte hned v začátku zamyslet, předejet tím zklamání. Mě z toho například vychází že bych nemohla pěstovat orchidee.
Já sama mám hrozně ráda sukulenty a to všechny možné. U všech si doporučuju prostudovat jak a co, alespon z jednoho zdroje. Obecně nepřelívat, většina se hnojí na jaře zaléváme odstátou vodou. Ven se v létě hodí (naše jihomoravské podmínky) kaktus, aloe ta nemá ráda dlouhé děště a spolu s  tlusticí má ráda stín z přímé světla by mohla mít šok.


1. Kaktus - krásná rostlina skoro nenáročná. Stačí jí málo vody, nemá ráda když jí přelíváte a strkáte do tmy. Navíc má tolik druhů že je úžasně variabilní. Když ho hodíte na balkon nebo zahradu tak mu to taky nevadí, přizpůsobí se i změně teplot je kluk pouštní. Není náročná ani na substrát.

2. Tchýnin jazyk - kytka co má ráda střídmě zálivky a dokonce i tmavé kouty ideální do místností kam nesvítí tolik světla,je asi 0 druhů tak ptom si spíš vyhledat co potřebuje ten váš.

3. Tlustice - tady doporučuje se podívat jaký máte druh, ale obecně platí že mají rádydostatek světla ( přímě slunce na zahradě by jim způsobilo šok) a přiměřenou zálivku. Bez vody vydrží i tři týdny. Ideální kytka pro začátečníky co se třeba bojí že přilejí, nedolíjí zapomenou. Můžet z ní dokonce utvořit časem bonsai. (Moje je moc malá tak smůla)

4. Aloe vera - nemá ráda přelívání hnijí jí pak kořeny. Krásně se rozmnožuje a rostle pomalu, nemusíte ani šílet kam s ní. Navíc je to léčivka hlavně pro nás ekzematiky je suprová.

5. Břečťan pokojový  - stejně jako jeho zahradní bratr krásná rozlézavá rostlina, která také nepotřebuje moc velkou péči. Jenom tohle je takový černý kůn každý ho nemusí.

- Velké listy utíráme jinak budou lapače na prach!

No a příště se podívám na to co vám vydrží v zahradě a neskolíto jen tak něco.

2 komentáře:

  1. Jo jo zlatý kaktusy a aloe vera, ta tlustice jako bonsai zní dobře

    OdpovědětVymazat